تبلیغات



مقاله و تحقیق کشاورزی
مقاله و تحقیق کشاورزی



akeکشاورز - اسهال در گوساله ها
شنبه 2 آبان 1388  11:00 ق.ظ    ویرایش: - -
توسط: fg fg

بيولوژي پايه:
يکي از دلايل دفع زياد آب از طريق مدفوع اين است که آب کمي جذب مي شود، دليل شايع ديگر اين است که آب زيادي از طريق ديواره روده بزرگ به مدفوع بازگردانده مي شود.
اين مساله به اين دليل است که در اثرآلودگي موادي آزاد مي شود که به ديواره روده آسيب مي رساند. ويروسها، باکتريها، پارازيت ها مانند كريپتوسپوريدها و كوكسيدياها در اين مورد دخيل اند. در زمان بروز اسهال اغلب يک آماس يا ورم در منطقه شکمي گوساله نمايان مي شود و اگر روده آنها معاينه شود، مايعات فراوان لمس خواهد شد.


يکي از دلايل رايج تراوش آب زياد به مدفوع، مواد سمي است که از رشد باکتريهاي تجمع کرده در مدفوع حاصل مي شوند.

فعاليت هاي بدني، اين مواد سمي را رقيق مي کنند و در نتيجه، مايعات از پلاسما به روده ريخته مي شوند. افزايش مواد توليدي حاصل از ويروسها و پارازيت ها نتيجه مشابهي در پي دارد. دليل ديگري که کمتر مورد توجه است حضور مواد غذايي با تراكم زياد است. براي مثال، اگر يک گوساله مقدار زيادي شير جانشين غليظ مصرف کند در حاليکه به آب دسترسي آزاد ندارد، ممکن است با چنين وضعيتي مواجه شود.
بايد به ياد داشت که مديريت مايعات در لوله گوارشي آخرين پروسه تعديلي است که تحت تاثير بسياري از فاکتورهاي فيزيولوژيکي مي باشد. دلايل حاشيه اي نيز براي اينکه گوساله در هضم نرمال جيره خود دچار مشکل شود وجود دارد. وقتي تمام اين عوامل با هم هماهنگ باشند، مدفوع نرمال است. در همان زمان، کوچکترين تغييرات در هريک از فاکتورهاي متعددي که وجود دارد، مي تواند مانع از تغييرات مناسب مايعات گردد.

اين موارد مي توانند شامل موارد زير باشد:

- آلودگي باکتريايي، ويروسي و پاتوژن ها .
- رشد پاتوژن هاي که در لوله گوارشي ايجاد کلوني مي کنند.
- پائين بودن آنتي بيوتيک مادري که پاتوژن ها را از بين ببرد.
- افزايش باکتريايي که به آساني سيستم ايمني را ضعيف مي کند.
- تغييرات ناگهاني جيره خورانده شده.

 در اين مرحله تنها يک فاکتور براي سطح علمي ايجاد کننده اسهال کافي است. اما در تکرار هاي بيشتر، بيشتر از يک فاکتور در تغيير پروسه بالانس مايعات موثر مي باشند. در اکثر مزارع محتمل ترين دليل در ايجاد موج اسهال افزايش در معرض قرار گرفتن باکتريايي است.

به طور معمول گوساله ها در معرض سطوح پائين ويروس، باکتري يا پارازيت قرار دارند. اگر برنامه مديريت کلستروم درست باشد، اغلب گوساله ها دچار اسهال نمي شوند يا به طور خفيف با مشکل روبرو مي شوند. اما وقتي يک افزايش بزرگ در جمعيت باکتريايي صورت مي گيرد، در حدود 90 تا 100 درصد گوساله ها ممکن است بين 5 تا 15 روز با اسهال روبرو شوند.
بهتر است تغييراتي را که منجر به افزايش در معرض بودن باکتريايي مي شود را بيابيم.

يکي از آنها تغيير در کارکناني است که از گوساله ها نگهداري مي کنند. اين مسئله مي تواند تنها محدود به فردي شود که به جاي کارگر گوساله داني براي 1 وعده به گوساله ها شير مي دهد. فرد جايگزين حتي در صورتي که اطمينان دهد که همه چيز را متوجه شده است، درست عمل نخواهد کرد. مثلاً شير را يا خيلي زود يا خيلي دير به گوساله ها مي دهد. شير جانشين خيلي سرد و يا خيلي گرم است. پودر شير جانشين خيلي زياد و يا خيلي کم است و ....

بدترين کار اين است که يک فرد تازه استخدام شده را براي کنترل يا به عنوان جايگزين در گوساله داني قرار دهيم.
اگر در تغييرات وضعيت خانوادگي افراد مشغول در گوساله داني سوال کنيد متوجه مي شويد تولد فرزند جديد، بيماري، مرگ اقوام، جريمه و ساير مسايل ،استرس هايي هستند که از طريق پرسنل گوساله داني به گوساله ها منتقل مي شود. معمولاً در شرايط استرس هاي احساسي اين چنيني، رعايت دقيق پروتکلهاي بهداشتي صورت نمي گيرد.

در چنين شرايطي شمارش کلي فرم ممکن است بالا نرود اما شمار گونه هاي استاف و استرپ بسيار افزايش مي يابد.

نتيجه:

تلاش کنيد براي رسيدن به سطوح بالاي ايمني، پروتکلهاي بهداشتي را بخوبي رعايت كنيد.

در هنگام تغذيه گوساله ها مسائل را جدي بگيريد. براي خوراندن آغوز ، شير يا شير جانشين برنامه منظمي را برنامه ريزي و اجرا کنيد. شما نمي توانيد تمام موجهاي اسهال بو جود آمده را توضيح دهيد. اولين اقدام اين است که چه اقداماتي براي راحتي گوساله انجام دهيم تا در گير افزايش ناگهاني در اسهال نشویم .




منبع:
http://student2009.blogfa.com

   


نظرات()   

akeکشاورز



دوستان عزیز ابتدا لینک خودتون رو در لینک باکس کشاورزی ثبت کنید سپس کد لینک باکس را در قالب وبلاگ خودتون قرار دهید و سپس در کمتر48ساعت لینک شما ثبت میشود